stanje na cestama

Upozorenje HAK-a: Pojačan promet i povremene gužve na cestama i graničnim prijelazima

27.06.2021 u 09:46

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub (HAK) upozorava na pojačani promet na hrvatskim prometnicama zbog čega se mogu stvarati kolone i zastoji

Povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su tijekom dana na autocestama u blizini odmorišta i kod ulaza ili izlaza s autocesta, trajektnim lukama i pristaništima, pojedinim cestama u Istri i priobalju, te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji, upozorava HAK.

Izvještaj HAK-a u 11.30

Zbog pojačanog prometa moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na: autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u oba smjera, i između čvora Zadar II i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba; autocesti A7 na izlazu GP Rupa u smjeru Slovenije (kolona vozila u pokretu duga je oko 1 km); Krčkom mostu u oba smjera; Istarskom ipsilonu u smjeru GP-a Kaštel i Plovanija (kolona vozila u pokretu duga je oko 2km); gradskim prometnicama i obilaznicama.

Prema dojavi MUP-a zabilježena su čekanja na većini GP-a s Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom na ulasku u Hrvatsku, Slovenijom na izlasku, te Srbijom u oba smjera. Prema podacima na stranici HAK-a, čekanja su od 30 minuta do dva sata, ovisno o graničnom prijelazu i smjeru.

Izvještaj HAK-a u 9.45

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Žuta Lokva i Otočac (130km) u smjeru Dubrovnika pozivamo na oprez, izvijestio je HAK u nedjelju ujutro.

Promet je pojačan na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora; cestama u priobalju, prilazima turističkih gradova i mjesta; gradskim prometnicama i obilaznicama; trajektnim lukama i pristaništima; većini graničnih prijelaza na ulasku u Hrvatsku od strane Slovenije, Mađarske i BiH.

Tijekom dana moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni, na autocestama u blizini odmorišta i kod ulaza ili izlaza s autocesta, trajektnim lukama i pristaništima, pojedinim cestama u Istri i priobalju, graničnim prijelazima, te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Pojačan promet na Lučkom u subotu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je od 12:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

  • +25
Ilustrativna galerija/Gužva u splitskoj luci u subotu Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić