NEISPLATIV PROJEKT

Upitna sudbina LNG terminala na Krku

19.06.2010 u 11:40

Bionic
Reading

Upitna je sudbina LNG terminala na Krku jer je trenutačno projekt neisplativ zbog zasićenosti tržišta plinom

Prema pisanju Novog lista, osim zasićenosti tržišta plinom, projekt je neisplativ i dok se svuda u okruženju grade terminali. Za početak, kažu upućeni, konzorcij će početak gradnje odugovlačiti, a zatim iz projekta potpuno izaći, umjesto da mjesto ustupi ostalim zainteresiranim stranama.

Iz Adria LNG-a, konzorcija koji čine njemački E.On Ruhrgas, austrijski OMV, francuski Total i slovenski Geoplin, otkrivaju da su revidirali poslovne planove prema kojima LNG u Omišlju proraditi može najranije 2017. godine, umjesto, kako je prvotno bilo planirano, 2014. godine, piše Novi list.

Neslužbeno doznaju da direktor konzorcija Michael Mertl odlazi sa svoje funkcije, a od cijelog konzorcija na kraju će u Zagrebu ostati tek nekoliko ljudi koji će čekati lokacijsku dozvolu, zatraženu od Ministarstva zaštite okoliša.

U Adria LNG-u tvrdnje o odlasku konzorcija iz Hrvatske odbacuju, no dodaju da će doći do nekih 'preslagivanja u uredu' konzorcija. Osim što je predao zahtjev za lokacijskom dozvolom, konzorcij do sada nije otkupio zemljište u Omišlju niti dao polog za njega.