OBRAČUN DILERA

Upali mu u stan, ukrali auto, a on za njima pucao

07.01.2010 u 15:03

Bionic
Reading

Uz kaznenu prijavu zbog teške krađe i narušavanja nepovredivosti doma istražnome sucu zadarskog Županijskoga suda u četvrtak je prepraćen stari znanac policije Josip Grdović (26)

Policija je krim-obradom utvrdila da je Grdović s još jednim mlađim muškarcem 5. siječnja u poslijepodnevnim satima banuo na vrata stana u Ulici Frane Petrića u kojem boravi Goran Bakić (23).

Verbalno su ga, a zatim i fizički napali, da bi dvojac Bakiću tada ukrao mobitel i ključeve Fiat Punta zagrebačkih oznaka. Odveli su Punto, a automobil je pronađen 6. siječnja u Krležinoj ulici u Zadru.

Dok su Grdović i njegov mlađi kompanjon bježali iz Bakićeva stana, ovaj je za njima s prozora ispalio hitac iz automatske puške, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog općeopasne radnje i nedozvoljenog držanja oružja.

Neslužbeno doznajemo da su u pozadini sukoba neriješeni dugovi između Josipa Grdovića i Gorana Bakića. Dvojica su, naime, krajem siječnja prošle godine na zadarskom Županijskome sudu osuđeni zbog dilanja speeda i ecstasyja.

Grdoviću je izrečena zatvorska kazna od tri godine, a Bakiću uvjetna kazna i mjera pojačanog nadzora, jer je u vrijeme uhićenja bio mlađi punoljetnik.