ODASLAO PORUKU BIRAČIMA

Uoči izbora oglasio se pomalo zaboravljeni Boris Mikšić

28.10.2015 u 12:14

Bionic
Reading

Iako već nekoliko godina nije u politici, uoči izbora ponovno se oglasio pomalo zaboravljeni bivši predsjednički kandidat Boris Mikšić, koji je biračima uputio poruku

Mikšić se uoči izbora oglasio priopćenjem u kojem tvrdi kako je u deset godina svoje političke karijere 'iskusio sve, od najžešćih šikaniranja i prijetnji, do medijskog linča i namještanja glasova na predsjedničkim izborima 2005. u kojima je dogovorom Sanadera i Mesića spriječen u ulasku u drugi krug, iako je za njega glasalo gotovo 400.000 hrvatskih građana'.

Danas se više ne bavi politikom nego je fokusiran na svoju hrvatsku tvrtku EcoCortec.

'Tvornica biorazgradive plastike postala je najuspješnija tvornica takve vrste u Europi s kontinuiranim rastom proizvodnje i broja zaposlenih, uspješno sudjelujemo u projektima EU fondova i imamo velikih planova za budućnost. Projekt EcoCortec pokazuje da je u hrvatskom gospodarstvu samo nebo granica ako je prisutna volja i upornost te povrh svega ljubav prema svom poslu', poručuje bivši predsjednički kandidat.

Mikšić tvrdi kako je jedini akter na političkoj sceni koji je konkretno uložio u hrvatsko gospodarstvo te da je njegova tvornica EcoCortec koja izvozi više od 90 posto asortimana postala jedna od najuspješnijih priča hrvatskog poduzetništva.

'Smatram da nam je potreban jači afirmativan stav i pozitivnije razmišljanje da bi se promijenila ukupna poslovna klima i tako ćemo moći sve više konkurirati na globalnoj razini. Od jadikovki nema koristi niti je za to ikog briga. Tržište je ogromno i nemilosrdno, trebamo se fleksibilizirati, biti brzi i inovativni. Umjesto da vječno čekamo Godota u obliku političara, počnimo od sebe i mijenjajmo ovu zemlju da bi mogli iskoristiti sve naše potencijale', kaže ovaj 'dečko s Trešnjevke'.

Iako na ovim izborima na sudjeluje, Mikšić je u priopćenju za javnost uputio poruku biračima.

'Zahvaljujem se mojim glasačima (500.000) koji su me podržali u naporima za boljitak naše Hrvatske. Neka vam pri glasanju ideja vodilja bude da birate za one koji žive za politiku, a ne od politike. Bog i Hrvati, za domovinu uvijek spremni!' zaključuje Mikšić.

Podsjetimo, Mikšić je bio kandidat dva puta na predsjedničkim izborima, 2005. i 2009. godine, a pravi hit bio je i njegov radijski jingle koji možete poslušati OVDJE.