AKCIJA SIROCCO

Uništeno tisuće lažnih Chanela, Louis Vuittona i Crocsica

05.10.2010 u 16:00

Bionic
Reading

U međunarodnoj carinskoj akciji kodnog imena 'Sirocco' u riječkoj luci otkriveno je više od 10.000 komada krivotvorene robe, vrijedne gotovo 7,5 milijuna kuna, koja je stigla iz Kine, izvijestila je danas Carinska uprava

Akcija 'Sirocco' provedena je još sredinom ove godine, od 15. do 25. lipnja, a bila je usmjerena na suzbijanje krijumčarenja krivotvorenih cigareta i ostale krivotvorene visokotarifne robe u kontejnerskim pošiljkama koje su iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata dopremljene u luke zemalja EU-a i Mediterana.

Hrvatski carinici su u lukama Rijeka, Ploče i Split sukladno, kako kažu u Carinskoj upravi, parametrima faktora rizika izdvojili i detaljno pregledali 134 kontejnera ali nisu utvrdili nepravilnosti. No, kasnije su u riječkoj luci, prilikom detaljnog pregleda kontejnera iz Kine, otkrili dva slučaja povrede prava intelektualnog vlasništva.

Ukupno je pronađeno 10.284 komada krivotvorene robe, vrijedne gotovo 7,5 milijuna kuna. Roba je zaplijenjena i na zahtjev nositelja prava intelektualnog vlasništva uništena. 400 komada Louis Vuitton remena, 3252 komada istoimenih novčanika, 100 komada Gucci remena, 232 komada Gucci novčanika, 240 komada Chanel novčanika, te 6.060 komada Crocsica.