NEVOLJE NA RIJEČKOM PODRUČJU

Uništen krov hemodijalize, Traumatologija preseljena zbog vjetra

Bionic
Reading

U Sveučilišnom kampusu na Trsatu zbog nepovoljnih vremenskih prilika aktivnosti su svedene na minimum, intenzivno se radi na uklanjanju kvarova, a s tim u vezi ustrojena je interventna skupina koja obilazi područje kampusa, priopćeno je danas na web stranicama tog sveučilišta

U priopćenju stoji da se intenzivno radi na uklanjanju svih kvarova uzrokovanih nevremenom na Građevinskom fakultetu. Na tom fakultetu smrznule su se vodovodne cijevi, nastali su kvarovi na hidrantskoj mreži i sprinkler uređajima.

U zgradi Filozofskog i Učiteljskog fakulteta grijanje radi smanjenim intenzitetom, a danas su uklonjeni veći kvarovi .

U Studentskom centru smrznule su se vodovodne cijevi pa je odlučeno da će restoran 'Kampus' i Student-servis biti zatvoreni do 10. veljače.

Na objektu Akademije primijenjenih umjetnosti bura je još u subotu, 4. veljače iščupala oko 20 četvornih metara krova, pa su angažirani izvođači koji bi trebali u što kraćem roku ukloniti štetu i omogućiti normalno odvijanje aktivnosti, naveli su iz riječkog sveučilišta.

I danas je na Kvarneru puhala bura koja je rušila dimnjake i podizala dijelove krovova, izbijala vrata, rušila stabla. Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke od jutros u 7 sati je zbog bure imala 10-ak intervencija, a još oko 20 puta na teren su izašli vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kraljevice, Hreljina, Jelenja i Klane.

Prema podacima iz komunalnih poduzeća, većih problema u opskrbi električnom energijom i vodom na širem riječkom području nije bilo, a dežurni djelatnici na terenu popravljaju kvarove na instalacijama i posljedice smrzavanja vodovodnih cijevi.

Proteklih dana u Hitni trakt riječke bolnice na Sušaku primljeno je nekoliko ljudi s prijelomima do kojih je došlo od udara bure, a danas takvih ozljeda nije bilo, doznaje se od dežurne liječnice.

Inače, riječki KBC snašle se mnoge nevolje, naime, uništen je krov hemodijalize, Traumatologija je preseljena zbog vjetra, piše Novi list

Bura i hladnoća uzrokovale su probleme i na zgradi rodilišta koja se i prijašnjih zima više puta pokazala problematičnom. Ovaj put probleme nije uzrokovala bura već hladnoća pa je Klinika za ginekologiju nekoliko sati bila bez tople vode zbog puknuća cijevi. Do saniranja cijevi na kliniku je pomoću bajpasa preusmjerena samo hladna voda, a problem je otklonjen u poslijepodnevnim satima.