POZNATA ZVIŽDAČICA

Unatoč sudskim odlukama, Balenović još nije vraćena u Inu

26.10.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Općinski kazneni sud u Zagrebu obustavio je daljnji postupak protiv zviždačice i bivše djelatnice Ine Vesne Balenović, koji je pokrenuo bivši čelnik Ine Tomislav Dragičević zbog navodne klevete

'Nakon što sam 2001. godine prijavila Tomislava Dragičevića i neke njegove suradnike zbog kriminala u Ini, do danas nije prestajao moj sudski progon. Tomislav Dragičević tužio me zbog navodne klevete, ali zbog višekratnog neodazivanja na ročišta, sutkinja Zlatica Prišlin obustavila je daljnji postupak. Nakon 70 ročišta u devet sudskih predmeta Dragičević je vjerojatno konačno prihvatio da moje optužbe na njegov račun nisu bile kleveta, već istina!, ističe predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović.

Podsjetimo, Balenović je prozvala Dragičevića, koji je bio pod patronatom tadašnjeg predsjednika RH Stjepana Mesića, zato što nije na vrijeme pokrenuo modernizaciju sisačke rafinerije, čime su uzrokovane brojne ekološke katastrofe te ugroženo zdravlje Siščana, kaže zviždačica.

Također je upozoravala da Dragičević na čelno mjesto Ine nije došao temeljem javnog natječaja, već kao zet Savke Dabčević Kučar. Ozbiljne prigovore Balenović je uputila na adresu Dragičevića zbog gomilanja nepotrebnih troškova, toleriranja nezakonitosti i kriminala.

U ožujku ove godine i DORH je potvrdio da su temeljem kaznene prijave Vesne Balenović pronađene nepravilnosti u poslovanju i kriminal u Ini. Očekuje stoga poziv da se nakon više od deset godina vrati na posao u Ini.

'Moj povratak u Inu bila bi dobra prilika aktualnoj upravi da se distancira i ogradi od štetnih i krivih odluka stare uprave te potvrdi svoje opredjeljenje za borbu protiv kriminala i korupcije', zaključuje Balenović.