DRAMA SINOĆ NA LANIŠTU

Umro pljačkaš banke kojeg su lovili specijalci i helikopter

25.05.2012 u 00:12

Bionic
Reading

Prava drama odvijala se sinoć na zagrebačkom Laništu, a malo kasnije i nedaleko od Zagreba gdje je na kraju ranjen i uhićen pljačkaš poslovnice Privredne banke na zagrebačkom Jarunu. Pljačkaš je u međuvremenu preminuo u bolnici

Banku je opljačkao u Ulici Hrvoja Macanovića na Jarunu, nekoliko minuta prije zatvaranja u 19 sati, i otuđio novac. Tri sata nakon pljačke policijski operativci locirali su ga na zagrebačkom Laništu, na kućnom broju 16 u istoimenoj ulici, piše Jutarnji list.

Organizirana je akcija njegova uhićenja, no naoružani je pljačkaš zapucao na policajce koji su uzvratili paljbu. Nitko od policajaca nije ozlijeđen. Još se ne zna je li bjegunac već tada bio ranjen. Barem je šest hitaca ispaljeno u tom oružanom sukobu, piše Jutarnji list.


Nastavio je bježati, a policajci su krenuli za njim. U potjeru za naoružanim i agresivnim muškarcem, koji je od ranije poznat policiji, bio je uključen i policijski helikopter te pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko.

Pod zasad nepoznatim okolnostima u jugoistočnom dijelu Zagrebačke županije pljačkaš je uhićen, ali je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezen u jednu zagrebačku bolnicu gdje su mu pod jakim osiguranjem liječnici pružili pomoć. Pljačkaš je tijekom noći preminuo u bolnici.

Zanimljivo je da je 45 minuta ranije blizu oružanog sukoba na Laništu opljačkana kladionica Favorit. U toj pljački naoružani je počinitelj prijetio zaposlenici. Prema svemu sudeći, ova dva događaja nisu povezana.