IZNENADNA SMRT NA PLAŽI

Umro bivši gradonačelnik Splita Z. Puljić

01.09.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić iznenada je preminuo u utorak ujutro, nakon što mu je pozlilo na jednoj bračkoj plaži

Nakon što je nešto iza 10 sati izišao iz mora, 61-godišnjem Zvonimiru Puljiću je pozlilo. Iako je hitna pomoć odmah došla, liječnici su mogli tek konstatirati smrt.
Puljić, rođen 1947. godine, u više navrata bio je zastupnik u Saboru, a dužnost prvog čovjeka Splita obnašao je u dva navrata: početkom devedesetih, kada je osobno pregovarao o povlačenju JNA iz grada, te od 2005. do 2007. godine, kada se povukao zbog neslaganja s koalicijskim partnerima iz Liste Veloga Mista.

Tada je odlučio i povući se iz javnosti, iako nikada nije objasnio razloge svoga povlačenja s čelnog položaja u gradu.

'Poštovana obitelji Puljić, s iskrenim sam žaljenjem primila vijest o iznenadnoj smrti člana Hrvatske demokratske zajednice, saborskog zastupnika HDZ-a i člana Središnjeg odbora stranke, vašeg voljenog supruga i oca Zvonimira Puljića. Njegovom preranom smrću izgubili smo prijatelja i suradnika, istaknutog člana HDZ-a, čiji je predan rad u stranci pretočen i u mnoge odgovorne dužnosti koje je obnašao. Ostat će svima u trajnom sjećanju njegov nesebičan doprinos radu stranke. U ime Hrvatske demokratske zajednice i moje osobno primite izraze iskrene i duboke sućuti', izrazila je sućut obitelji umrlog Puljića predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.