MIMO PRAKSE

Umjesto Martine Dalić HEP-om će drmati Zdravko Marić

26.01.2017 u 16:58

Bionic
Reading

Vlada je danas razriješila dosadašnjeg člana Glavne Skupštine HEP-a Tomislava Panenića i za novoga člana koji predstavlja Vladu RH odredila Zdravka Marića

Imenovanje ministra financija Zdravka Marića za jedinog člana Skupštine HEP-a, krovnog tijela te moćne državne kompanije, vrlo je zanimljiva odluka jer su prije njega tu funkciju vršili ministri gospodarstva – Mostov Tomislav Panenić u prošloj Vladi te HNS-ov Ivan Vrdoljak kao ministar gospodarstva u Vladi Zorana Milanovića.

Dakle, očekivano bi bilo da je umjesto Marića Vlada danas na tu funkciju imenovala ministricu gospodarstva Martinu Dalić, koja je ujedno i potpredsjednica Vlade.

Donekle bi prijašnju praksu slijedila i eventualna odluka da na tu funkciju Vlada postavi ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića, jer je energetika nedavno preseljenja iz Ministarstva gospodarstva u Dobrovićevo ministarstvo.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je danas na osobni zahtjev razriješila pomoćnika ministra obrane Nikolu Brzicu s danom 31. siječnja 2017. te s danom 1. veljače 2017. imenovala novog pomoćnika ministra obrane Petra Mihatova.

Vlada je razriješila dosadašnjeg pomoćnika ministra znanosti i obrazovanja Krešu Zadru, a imenovala novog pomoćnika Tomislava Sokola. Za glavnu tajnicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, Vlada je imenovala Tinu Markuš.

Vlada je državnoj službenici Petri Anđelović dala ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za šport do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za šport, a najdulje do šest mjeseci.