POGREŠAN PIN OTKRIO KRADLJIVCA

Ukrao novčanik i kartice pa pao na bankomatu

08.02.2010 u 17:43

Bionic
Reading

U nedjelju, u ranim jutarnjim satima, 21-godišnji kradljivac iz automobila je ukrao novčanik. Nekoliko minuta kasnije pokušao je podići gotovinu na obližnjem bankomatu, no zbog pogrešnog PIN-a bankomat je progutao karticu, što je policiji olakšalo posao

U nedjeljno jutro, oko tri sata, dok su mještani Grubišnog Polja tvrdo spavali, 21-godišnji kradljivac je na parkiralištu u Ulici N. Š. Zrinskog u parkiranom Golfu kroz prozor zapazio novčanik. Doći do plijena bilo je više nego lako, jer 28-godišnji J. M. nije zaključao svoj automobil.

Kradljivac se tako u tren oka dočepao novčanika u kojem je bilo nekoliko bankovnih kartica. Samo 25 minuta kasnije na obližnjem je bankomatu pokušao podići novac, no tu je slomio zube jer je ukucavao pogrešan PIN, zbog čega mu je bankomat progutao karticu.

Iako policija ne želi otkriti detalje koji su im pomogli da u rekordnom roku pronađu i uhite 21-godišnjeg kradljivca, očito je da su kartica koja je zaglavila u bankomatu i nadzorne kamere odigrali u tome važnu ulogu.

Mladiću slijedi kaznena prijava zbog teške krađe u pokušaju, a kako doznajemo, da je imao sreće s PIN-om, kradljivac bi oštetio vlasnika kartice za pozamašan iznos. Policija stoga apelira na građane da PIN ne drže u blizini pripadajuće bankovne kartice, da zaključavaju vozila te da na vidljivim mjestima u automobilu ne ostavljaju novčanike, prijenosna računala, mobitele i slične mamce za kradljivce.