RAZUZDANI MLADIĆ

Ukrao auto pa se njime zaletio u rampu 3. maja

27.12.2010 u 22:40

Bionic
Reading

Osamnaestogodišnjak iz okolice Valpova koji se 24. prosinca vozilom Suzuki Swift zaletio u spuštenu rampu na zapadnom ulazu u Brodogradilište 3. maj, ranije je ukrao to vozilo i još je u trku opljačkao trgovinu, otkrili su riječki policajci

Nesreća u kojoj, srećom, nitko nije stradao dogodila se na Badnjak oko šest sati. Prometni policajci su očevidom utvrdili da je mladić zbog neprilagođene brzine udario u spuštenu rampu 3. maja u Pulskoj ulici, čime je počinjena šteta od oko 2.500 kuna, no primijetili su da je na vozilu iščupana električna instalacija ispod upravljača zbog čega je mladić završio u postaji, a Suzuki Swift virovitičkih registarskih oznaka na detaljnom pregledu.

Kriminalističkim istraživanjem nadalje je utvrđeno da je vozilo stavljeno u pogon prespajanjem žica te da ga je 18-godišnjak tri dana ranije ukrao s parkirališta u Ulici Viktora Cara Emina u Rijeci. Vlasnik, 52-godišnjak iz Pitomače, oštećen je tako za oko 7.000 kuna.

Ubrzo nakon krađe automobila, mladić se odvezao u Ulicu Vitomira Širole Paje, utrčao u jednu trgovinu, iz blagajne ukrao 860 kuna i odvezao se s mjesta događaja.

Protiv njega će zbog krađa i prometne nesreće biti podnesene odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave.