'KREATIVNI' DJELATNIK

Ukrao 70.000 kn, razbio si glavu pa izmislio razbojnika

30.06.2011 u 15:41

Bionic
Reading

Zaposlenik benzinske pumpe u Oriovcu kod Slavonskog Broda sam je opljačkao sef. Novac je sakrio u cijev i kantu za smeće kod obližnje trafostanice. Potom je, kako bi zataškao svoj (zlo)čin, sam sebe izudarao bocom i šipkom te je za sve okrivio izmišljenog nepoznatog razbojnika

Da je 39-godišnjak lažno prijavio kazneno djelo razbojništva, utvrdila je policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja. Otkriveno je da je zaposlenik, dva dana prije no što je prijavio pljačku, iz sefa benzinske pumpe ukrao 20-ak tisuća kuna. Nakon što je potrošio ukradeni novac, odlučio je inscenirati razbojništvo. Iz sefa je u drugom navratu uzeo 50-ak tisuća kuna, a ukradeni je novac sakrio u cijevi i kanti za smeće kod obližnje trafostanice.

Kako bi njegova tvrdnja da se dogodilo razbojništvo bila što uvjerljivija, 39-godišnjak je odlučio čak i sam sebe ozlijediti. Po završetku radnog vremena udario se najprije bocom po glavi, a potom se snažno udarao metalnom šipkom sve dok nije izgubio svijest. Policija ga je pronašla kako leži na tlu, te je prevezen u bolnicu gdje je zadržan na liječenju. Njegov iskaz je bio štur. Rekao je da se te noći, dok je pravio obračun, na benzinskoj dogodilo razbojništvo. Tvrdio je da se ničega više ne sjeća, što je pravdao ozljedama glave.

Ipak, nakon što su policajci u blizini pumpe pronašli ukradenih 50-ak tisuća kuna, klupko se počelo odmatati. Utvrđeno je da su razbojnik i žrtva jedna te ista osoba. Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela djelatniku pumpe prijeti kazna do tri godine zatvora, a zbog pronevjere kazna od jedne do 10 godina zatvora.