DVOJAC IZ PRIMORJA

Ukrali pa prodali osam tona kave

02.02.2011 u 12:29

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca s područja Rijeke i Bakra prijavljena su Općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pronevjere, a Kastavac zbog kaznenog djela prikrivanja

Riječka policija je istragom utvrdila da su 27-godišnji Riječanin i 48-godišnjak s područja Bakra od svibnja do kolovoza prošle godine iz skladišta u Industrijskoj zoni u Kukuljanovu otuđili više od osam tisuća kilograma sirovine kave. Obojica su bili zaposlenici trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, u čijem je vlasništvu to skladište, te su mu tako nanijeli štetu od 70.821,26 kuna.

Riječanin je, naime, u svojstvu voditelja logističkog centra, u sklopu kojeg je carinsko skladište, u više navrata otuđivao vreće sa sirovinom kave teške po 60 kg. Otuđenu sirovinu kave je u najmanje pet navrata službenim vozilom tvrtke prevezao do druge tvrtke, također na tom području, gdje ju je prodavao 44-godišnjem Kastavcu za 6.000 kuna po toni kave.

Riječanin je sirovinu kave krao u dogovoru sa 48-godišnjim skladištarom iz Bakra, koji je presipavanjem sirovine kave u više vreća prikrivao manjak robe u skladištu. Isto tako, taj je 48-godišnjak i sam u nekoliko navrata ukrao veću količinu sirovine kave te ju je na jednak način prodao Kastavcu.