JEDNIM UHIĆENJEM RIJEŠILI 10 KRAĐA

Ukrali otrove vrijedne milijun kuna

13.09.2010 u 13:33

Bionic
Reading

U subotu, u ranim jutarnjim satima, policajci su usred pljačke poljoprivredne ljekarne uhvatili dvojicu kradljivaca. Tek naknadno su otkrili da je dvojac, osim te, počinio još devet teških krađa otuđivši robe u vrijednosti od oko milijun kuna

Policajci su dvojicu lopova primijetili oko 45 minuta iza ponoći, prilikom redovite ophodnje u mjestu Vrpolje. U trenutku kada su naišli, dvojac je bio usred 'pustošenja' mjesne poljoprivredne ljekarne. Upravo kada su herbicide i druge otrove za prskanje poljoprivrednih kultura, unosili u Škodu, uočili su policajce te su se odmah automobilom dali u bijeg. Ipak, kradljivci s punim automobilom otrova nisu daleko odmakli, jer ih je ubrzo sustigla policija. Dvojac je odmah uhićen i priveden u policijsku postaju.

Očevidom na mjestu krađe utvrđeno je da su kradljivci u subotu, 10 minuta iza ponoći, metalnom polugom pokidali lokot i uložak cilindrične brave na ulaznim vratima poljoprivredne ljekarne. Potom su iz ljekarne ukrali 309 litara herbicida, utovarili ga u osobni automobil te odvezli do obližnje deponije šljunka u Vrpolju. Kada su se nakon toga vratili u poljoprivrednu ljekarnu po preostale herbicide, pali su u ruke policije.

Kriminalističkim istraživanjem policajci su utvrdili da su, spriječivši jednu tešku krađu, ujedno uhvatili i serijske provalnike u poljoprivredne ljekarne, koji su počinili još devet provalnih krađa.

Dvojac je tako u istu poljoprivrednu ljekarnu u Vrpolju pokušao provaliti i prije desetak dana, a prošli je mjesec opljačkala i poljoprivrednu ljekarnu u mjestu Beravci, počinivši materijalnu štetu od oko 230 tisuća kuna.

Nakon što je otkriveno da se iza jedne kriju još dvije krađe, od kojih je jedna u pokušaju, klupko se počelo i dalje odmotavati. pa su se u kriminalističko istraživanje uključili i policajci Policijske postaje Đakovo.

Utvrđeno je da su 24-godišnjak i 56-godišnjak, koji su i od ranije poznati policiji po sličnim (ne)djelima, počinili još sedam kaznenih djela na području Đakova. Ukupna materijalna šteta, s prethodna tri kaznena djela, iznosi preko milijun kuna.
Dvojac se 'specijalizirao' za krađu herbicida, raznih otrova i sjemenske robe koje su potom preprodavali.

Policija u dogovoru s državnim odvjetništvom protiv 24-godišnjaka i 56-godišnjaka s područja Đakova podnosi kaznene prijave za kaznena djela Teške krađe, a prijeti im kazna zatvora do tri godine.