LOPOVLUK U MEĐIMURJU

Ukrali kokoši iz zaključanog kokošinjca

03.11.2010 u 11:04

Bionic
Reading

Ni to što je kokošinjac bio zaključan nije spriječilo nepoznatog počinitelja u krađi kokoši, a druženje s članovima obitelji poznanika dvojicu mladića da ukradu zlatni nakit

U Vučetincu, kako su izvijestili iz PU međimurske, nepoznati je počinitelj pokidao zasun na vratima zaključanog kokošinjca u vlasništvu 79-godišnjakinje.

'Iz kokošinjca je potom otuđio 42 kokoši težine oko 2,5 kg. Materijalna šteta iznosi 1.400 kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u Čakovec', izvijestili su međimurski policajci koji su u protekla 24 sata zabilježili i krađu krovnih ljepenki, novčanika, računala, pa i kolača te torti iz pekare u Donjem Kraljevcu.

Iako nešto manje, kralo se i na području Varaždinske županije. Tako je iz Područne škole Završje otuđeno prijenosno računalo, projektor i prehrambeni artikli vrijedni oko 10 tisuća kuna, a iz varaždinskog Doma za starije i nemoćne osobe te automobila parkiranog kod gradskog groblja novčanici, dokumenti i drugo.

Dok se za tim počiniteljima traga, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 17-godišnjakom zbog krađe. Naime, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su tijekom druženja s članovima obitelji, i to u razdoblju od 29. rujna do 28. listopada, iz kupaonice obiteljske kuće u mjestu Vrbanovec, u vlasništvu 37-godišnjakinje, otuđili zlatni nakit u vrijednosti 5.000 kuna.