MLADI PRIJESTUPNICI

Ukrali automobil, slupali ga pa provaljivali u kuće

05.07.2012 u 11:08

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Županja dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 16-godišnjaka i jednim 18-godišnjakom, svi iz Babine Grede, i utvrdili da su počinili niz teških krađa u svome mjestu

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da su jedan 16-godišnjak i 18-godišnjak u Babinoj Gredi 24. lipnja ukrali parkirani teretni automobil marke VW, županjskih oznaka. Nakon toga su se odvezli na područje susjednih Gundinaca, gdje su uzrokovali prometnu nesreću, a potom su se udaljili u nepoznatom smjeru. Ovim kaznenim djelom, 51-godišnjem vlasniku pričinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna.


Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su sva trojica Babogredaca počinila još tri kaznena djela teške krađe od 13. do 26. lipnja kada su provalili u tri obiteljske kuće, iz kojih su ukrali televizor, ručne satove, parfeme, pivo i zlatni nakit, čime su oštećenoj 43-godišnjakinji, 52-godišnjakinji i 49-godišnjaku pričinili ukupnu materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Jedan 16-godišnjak i 18-godišnjak jučer su predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske zbog tri kaznena djela teške krađe i jednog kaznenog djela oduzimanja vozila na motorni pogon, dok je protiv drugog 16-godišnjaka prijava dostavljena redovnim putem.