mržnja na društvenim mrežama

Ukrajinski diplomat suspendiran nakon što je Židove optužio za Drugi svjetski rat

15.05.2018 u 19:43

Bionic
Reading

Ukrajinski diplomat u Njemačkoj Vasil Maruščinec suspendiran je u ponedjeljak te bi mogao biti opozvan zbog objavljivanja antisemitskih komentara na društvenim mrežama

Kako je priopćilo ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, Maruščinec, koji je zaposlen u ukrajinskom konzulatu u Hamburgu, u svojoj je objavi na Facebooku za Drugi svjetski rat okrivio Židove, kojima je poručio: 'Smrt antifašistima.'

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkin reagirao je na Maruščinecovu objavu napisavši na Twitteru kako za antisemitizam, kao i one koji potpaljuju antisemitski razdor, nema mjesta u ukrajinskom ministarstvu, ni u civiliziranom svijetu.

Glasnogovornica ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Marijana Betsa potvrdila je da je Maruščinec suspendiran te kako se razmatra mogućnost njegova opozivanja.

Iz njemačkog ministarstva vanjskih poslova priopćeno je kako su antisemitske izjave apsolutno neprihvatljive, što je rečeno i ukrajinskoj strani.

  • +6
Ukrajinska pravoslavna crkva Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Dobro je da je Klimkin jasno dao do znanja da za antisemitizam nema mjesta u ukrajinskom ministarstvu', zaključuje se u priopćenju njemačkog ministarstva.