SVE BESPLATNO

Ukrajinci razveselili strane nogometne fanove

21.05.2012 u 18:14

Bionic
Reading

Ljutita zbog stalnog kritiziranja njihove zemlje, grupa Ukrajinaca pokrenula je projekt koji nudi besplatan smještaj i ostale usluge navijačima koji će doći na skorašnje Europsko nogometno prvenstvo

Nedavno je i predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini osudio ukrajinske hotelijere, ustvrdivši kako astronomskim cijenama žele opljačkati navijače koji dolaze na Euro. Predstavnici mnogih zemalja čije će reprezentacije igrati u Ukrajini također su se žalili na cijene smještaja, a sve je to na koncu dovelo do pokretanja vrlo zanimljive inicijative nazvane 'Prijateljska Ukrajina'.

Projekt koji je okupio nekoliko udruga i web-portala nudi navijačima smještaj, prijevoz iz zračnih luka, turistička razgledavanja i još niz pogodnosti i to potpuno besplatno! Organizatori priznaju da će smještaj možda biti skroman, ali dolazi iz srca i besplatan je.

'Ukrajina je prijateljska i gostoljubiva zemlja. Želimo promijeniti sliku o našim ljudima', rekla je koordinatorica projekta Viktorija Svitlova.

Ukrajina će, zajedno s Poljskom, biti domaćin Europskog prvenstva koje se igra od 8. lipnja do 1.srpnja.