KRAĐA U BEOGRADU

Ukradeni bicikl Japancu vratio premijer Dačić

30.07.2012 u 20:27

Bionic
Reading

Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić vratio je danas Japancu Riju Asaghiju skupocjeni Panasonicov bicikl kojim je krenuo na put oko svijeta, a koji mu je ukraden u Beogradu

B92 piše da je Dačić incident ocijenio sramotnim za Srbiju dok je Japanac rekao da, bez obzira na sve, ''osjeća jako prijateljstvo sa Srbijom''.

'Ovo je sramota za Srbiju. Asaghi je na biciklu proputovao cijelu Afriku i 11 europskih zemalja, a bez njega je ostao u našem glavnom gradu. Želim mu se ispričati uime građana Srbije i zaželjeti sretan put do Tokija uz nadu da će o našoj zemlji ponijeti i lijepe, ne samo ružne uspomene', rekao je u isprici premijer Dačić.

Brz pronalazak kradljivca i bicikla koji je ukraden 18. srpnja ispred centra ''Ušće'' u Beogradu pohvalio je i japanski veleposlanik u Srbiji Toshi Tsunazaki. On je pak beogradsku policiju po efikasnosti usporedio s japanskom.

Otkriveno je kako je osoba koja je japanskog putnika lišila prijevoznog sredstva pronađena u beogradskom naselju Borča te da je riječ o pojedincu koji u dosjeu ima više od 10 kaznenih djela krađe i koji je dvaput osuđivan.