OSJEČKI GRADSKI PRIJEVOZ

Ukinute noćne linije zbog napada na vozače!

26.03.2011 u 17:28

Bionic
Reading

Osječki gradski prijevoz putnika (GPP) od noćas će ukinuti noćne linije tramvaja i autobusa od ponoći do pet sati ujutro zbog učestalih napada i ozljeđivanja svojih djelatnika, vozača i kontrolora, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u toj tvrtki

Samo par dana nakon što su brutalno pretučeni vozač tramvaja i kontrolor u osječkoj Retfali, u petak u noći kamenjem po glavi izudaran je vozač autobusa Adam Č. (47)

'Dvije djevojke i dva mladića zamolili su vozača da ih odveze do okretišta tramvaja kako ne bi morali pješačiti. Čovjek je pristao da bi ga ondje iz autobusa izvukla četvorica i kamenjem udarala po glavi! Adam, koji ima dvoje djece i suprugu, danas ima podljeve na glavi, leži na infuziji na poluntenzivnom odjelu Traumatologije osječkog KBC-a, ne može ni razgovarati normalno! Dok s našim vozačima u vozilu ne bude uniformirani policajaca, mi ne vozimo', ogorčen je direktor GPP-a Igor Medić, kojemu su samo tijekom ovog tjedna pretučena tri djelatnika.

Vozač tramvaja i kontrolor karata napadnuti su na drugom kraju grada u Retfali. U posljednjih par mjeseci, pak, bilo je 10 napada, a sudski procesi u pravilu su završavali okrivljavanjem vozača koji su se branili!

'Vandali se oslobađaju jer su maloljetni, jer im tata ili mama ne rade, uz opasku 'no, on to više raditi',  kaže Stjepan Knežević, koji je bio napadnut 2009. godine.

Zbog učestalih napada i sramotnih sudskih presuda, vozači će put ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, a spremni su tramvajima i autobusima na pet minuta blokirati promet u Europskoj aveniji u Osijeku kako bi upozorili na opasnosti svoga posla. U međuvremenu, osječki GPP posegnuo je za jedinim načinom da zaštiti živote svojih vozača.

Nakon brutalnog napada četvorice mladića na vozača autobusa Adama Č. (47) koji se dogodio u petak na Zelenom polju, uprava je odlučila ukinuti noćne linije tramvaja i autobusa.