U MOŠĆENIČKOJ DRAGI

Uhvaćeni kradljivci pinova za bankomate

02.08.2010 u 10:19

Bionic
Reading

Opatijski policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom Makedonaca, starosti 20 i 51 godinu, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela vezanih za takozvane skimming naprave na bankomatima

Zatečeni su s posebnim alatom i napravama za snimanje tajnih brojeva s bankovnih kartica u neposrednoj blizini bankomata u Mošćeničkoj Dragi u noći sa 30. na 31. srpnja. Pretraženo je i vozilo marke Mercedes kojim su se koristili, kao i soba koju su koristili u Matuljima te je pronađena veća količina skiming uređaja, kamera, računalne opreme, ljepila i razni alat.

Pretragom računalne opreme pronađene su fotografije bankomata, programi za kriptiranje, dimenzije bankomata i upute za postavljanje skiming opreme. Pregledom terena u Mošćeničkoj Dragi, na jednom bankomatu je pronađen i uređaj za snimanje ‘pin’ brojeva te je na njemu obavljen očevid.

Protiv počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave redovnim putem, a Policijska postaja Opatija izdala im je rješenje o otkazu boravka u Republici Hrvatskoj. Postupanje policije još traje s ciljem pronalaska drugih počinitelja vezanih za navedena kaznena djela.