dopisnik televizije jadran

Uhvaćen u akciji: Milanovićev sin na zadatku u Saboru

14.02.2020 u 13:46

Bionic
Reading

Iako u petak u Saboru nije bilo glasanja, mnoštvo novinara strpljivo je, kao i svaki radni dan, čekalo izjave političara ispred sabornice. Oko Pixsellova fotoreportera u toj je skupini uhvatilo i Antu Jakova Milanovića, starijeg sina izabranog predsjednika Zorana Milanovića

Ante Jakov Milanović (21), kako je tportal prvi pisao, od siječnja radi kao novinar koji pokriva dnevnopolitičke događaje za Televiziju Jadran. Tada je tportalu potvrđeno da za Jadran radi kao honorarni dopisnik.

Do tada je bilo poznato da Milanovićev stariji sin studira pravo u Groningenu u Nizozemskoj, a nakon što mu je otac izabran za predsjednika obrisao je svoj profil na Facebooku.

Na internetskim servisima dostupni su i neki njegovi prilozi, između ostalog izvještaj s nedavne međureligijske konferencije 'Ljudsko bratstvo, temelj mira i sigurnosti u svijetu' u Zagrebu. U istom prilogu mlađi Milanović obavještava i kako 'većina vodećih ljudi HDZ-a pruža podršku aktualnom predsjedniku stranke' te opisuje da je Plenković zaobišao njega i ostale novinare i nije im dao izjavu.

Ante Jakov Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Televizija Jadran u vlasništvu je kontroverznog splitskog poduzetnika Stipe Latkovića, u javnosti poznatog kao kuma Stjepana Mesića, ali i višegodišnjeg devastatora uvale Vruja između Omiša i Makarske, u kojoj je tijekom godina izgradio bespravni lukobran, objekte, vodospremu i navodni 'protupožarni put', usput zabranivši pristup mještanima okolnih naselja. Građevinska inspekcija u niz navrata izdavala mu je rješenja za rušenje, no bageri pravne države puna dva desetljeća nikako se nisu uspjeli dobaciti do ove lokacije.