U SLAVONSKOM BRODU

Uhvaćen serijski kradljivac bicikala

09.03.2011 u 16:58

Bionic
Reading

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Slavonskog Broda, kojega se dovodi u vezu s krađom 30-ak bicikala. Mladić je u razdoblju od sedmog mjeseca prošle godine do početka ovog mjeseca na području toga grada počinio ukupno 16 krađa, od čega pet teških krađa. Za sada je dokazano da je ukrao 16 bicikla, vrijednih 20-ak tisuća kuna

Među ukradenim biciklima bilo je onih čija je vrijednost nekoliko stotina kuna, ali i onih vrijednih pet tisuća kuna. Kradljivac, koji je otprije poznat policiji, bicikle je krao s ulice, ispred škola, ugostiteljskih objekata, a ulazio je u stambene zgrade gdje je krao bicikle koje su stanari ostavljali u podrumskim prostorijama i hodnicima.

Baš kao i nezaključani, i zaključani su bicikli postajali lak plijen iskusnom lopovu koji bi, ukoliko je bicikl bio pričvršćen za stup, škarama neopaženo presjekao čeličnu sajlu, a potom sjeo na bicikl i odvezao se. Kriminalističkim istraživanjem za sada su pronađena četiri ukradena bicikla, koja su vraćena vlasnicima.

Serijski kradljivac bicikala očito je dobro uhodao svoj biznis, a poradio je i na tržištu, pa je tako 10 skupljih bicikala u paketu prodao 25-godišnjaku iz Oriovca, kojemu je policija također zakucala na vrata, te je zaradio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prikrivanja.

Protiv 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za pet kaznenih djela teške krađe i pet kaznenih djela krađe, dok će za šest otuđenih bicikla čija je materijalna vrijednost ispod tisuću kuna vlasnici moći sami protiv kradljivca pokrenuti privatne tužbe.