ZBOG NEDJELJNOG ATENTATA

Uhićeno više od 60 pripadnika sigurnosnih službi u Iraku

29.10.2009 u 15:21

Bionic
Reading

Više od šezdeset pripadnika sigurnosnih službi, među kojima 11 časnika, zaposlenih u bagdadskoj četvrti gdje se dogodio dvostruki atentat u nedjelju, uhićeno je, kazao je general Kasem Ata, glasnogovornik vojnog zapovjedništa u Bagdadu

'Povjerenstvo koje istražuje dvostruki atentat u nedjelju naredilo je uhićenje 11 časnika različitih činova i 50 pripadnika sigurnosnih službi zaduženih za zaštitu Salhije', sektora gdje se dogodio napad, kazao je on.

U tom dvostrukom atentatu ubijene su 153 osobe, prema konačnim podacima. Među uhićenim osobama nalaze se četiri viša časnika vojske i sedam policije, posebice šef policije Salhije te upravitelj komesarijata bliskog ministarstvu pravosuđa. Osim toga, po generalu Ati, zapovjednici s 15 kontrolnih točaka Salhije uhićeni su za potrebe istrage.

Guverner Bagdada Salah Abdel Razak naglasio je u ponedjeljak odgovornost snaga sigurnosti u atentatima koji su u nedjelju bili usmjereni na ministarstvo pravosuđa i sjedište guvernerata glavnog grada. Pozvao je i na smjenjivanje iračkog ministra unutarnjih poslova i osobe odgovorne za sigurnosne snage u glavnom gradu.