ISTRAGA SE NASTAVLJA

Uhićenima iz afere Daimler produljen pritvor

07.04.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Trojac osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti te pranje novca prilikom nabavke 210 vatrogasnih vozila u tzv. aferi Daimler, Ivan Žabčić, Marko Vuković i Tomica Godec ostaju u pritvoru narednih mjesec dana, odlučio je sudac Ivan Perković

Pritvor je određen po pritvorskoj osnovi utjecaja na svjedoke, javio je Radio Mrežnica. Perković je odredio i provođenje istrage kako bi se utvrdilo jesu li Vuković, Žabčić i Godec doista zlouporabili položaj i ovlasti i oprali sedam milijuna kuna.

Načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić rekao je za 'Dnevnik 3' HTV-a da su Vuković, Žabčić i Godec osumnjičeni kao odgovorne, a ne službene osobe. Slučaj nije u ovlasti USKOK-a, nego ŽDO-a u Karlovcu.

Napomenuo je da istraga još nije zaokružena do kraja jer trag novca upućuje na 1.850.000 eura, a čelnici Daimlera u SAD-u su priznali da su podmitili dužnosnike u Republici Hrvatskoj sa 4.800.000 dolara.

Odgovarajući na upit, Bijelić je istaknuo da u ovom trenutku MUP nema saznanja o tome da postoji sprega između uhićenih i politike te dodao da se u materijalu što su ga dobili iz Amerike ne mogu iščitati imena dužnosnika.

Odgovor koji nas zanima mogao bi se dobiti od njemačkih vlasti, rekao je.