ČIŠĆENJE MURDOCHOVIH REDOVA

Uhićeni urednici crne kronike Suna i podmićeni londonski policajac

29.01.2012 u 07:19

Bionic
Reading

Britanska policija uhitila je u subotu jednog policajca i četiri sadašnja i bivša djelatnika lista Sun, najprodavanijeg tabloida medijskog magnata Ruperta Murdocha, u okviru istrage o novinarskom podmićivanju dužnosnika i policajaca

Policija je također pretražila londonske urede Suna, lista u vlasništvu Murdochove kompanije News Internationala, britanskog ogranka korporacije News Corp, u okviru istrage povezane s onom o prisluškivanju i hakiranju telefona, zbog koje je ugašen tabloid News of the World, također dio Murdochove korporacije.

Uprava News Corpa i interno povjerenstvo kompanije, osnovano nakon izbijanja skandala u vezi s prisluškivanjem, u subotu su u priopćili da je policijska operacija rezultat informacija koje je otkrilo to povjerenstvo i predalo vlastima.

'News Corporation je prošlog ljeta obećao da se neprihvatljivi načini prikupljanja vijesti više neće ponoviti', priopćilo je povjerenstvo i potvrdilo uhićenje četvero 'bivših i sadašnjih zaposlenika Suna'.

Po informacijama Reutersa, riječ je o četvorici bivših ili sadašnjih urednika rubrike crne kronike u listu. Peti uhićeni je 29-godišnji policajac iz središnje londonske policijske postaje.