ELITNA PROSTITUCIJA

Uhićeni svodnik masirao je i Anu Kurnjikovu

Bionic
Reading

Uhićeni svodnik Nebojša P. (61) poznati je fizioterapeut koji je u posljednjih 20-ak godina pomagao vrhunskim sportašima, u nizu sportova. U opširnoj obrani, što ju je iznio nakon uhićenja, kao opravdanje za podvođenje djevojaka naveo je ogromne dugove u koje je zapao. Kao 'središte' prostitucije bio je svodnikov salon za masažu Pancho Sport Club smješten u zagrebačkom Domu sportova

Policija nastavlja intenzivno raspetljavati lanac elitne prostitucije u kojem su svodnici podvodili djevojke iz domaćeg svijeta mode i zabave, u slučaju koji je uzburkao čitavu javnost u regiji. Za sada se jednom od osumnjičenih organizatora na teret stavlja da je od ožujka lani do lipnja ove godine imućnim klijentima, mahom bogatim poslovnim ljudima, na njihov zahtjev slao odabrane djevojke. Druženje s njima na razuzdanim zabavama po stanovima i hotelima diljem Hrvatske, kao i njihove seksualne usluge, plaćali su od 300 do 1.000 eura.

Zanimljivo je da je ovu akciju, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, 'odradio' Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iz Rijeke iako je većina obuhvaćenih osoba sa zagrebačkog područja. Isti ured je i podnio kaznenu prijavu.

Iza rešetaka remetinečkog zatvora za sada je završilo tek dvoje osumnjičenih. Pritvor im je, kako je Novom listu potvrđeno, određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Naime, za uhićenog svodnika Nebojšu P., koji je kao uspješan fizioterapeut dobro poznat u sportskoj javnosti, već se godinama nagađa da organizira prostituciju. Uz njega je, prema pisanju Jutarnjeg lista, uhićena i njegova poznanica Marika T. K. Prema podacima prikupljenih tijekom policijske obrade, 'središte' prostitucije bio je salon za masažu prvoosumnjičenog Nebojše P., Pancho Sport Club smješten u zagrebačkom Domu sportova.

Uhićenog vlasnika tereti se da je podvodio 'svoje' maserke, ali i druge atraktivne djevojke koje su kod njega dolazile na masažu ili solarij. Među podvođenim djevojkama bile su i domaće starlete, kvazipjevačice i sudionice raznih natječaja ljepote. Navodno se dijelom radilo o pružanju seksualnih usluga u samom salonu, ali se većim dijelom radilo o slanju djevojaka na 'gaže', ovisno o narudžbi klijenata, kako po Zagrebu tako i diljem Hrvatske.

U opširnoj obrani, što ju je iznio nakon uhićenja, osumnjičeni svodnik kao opravdanje je ponudio ogromne dugove u koje je zapao.
Nebojša P. je, piše Novi list, poznati fizioterapeut koji je u posljednjih dvadesetak godina pomagao vrhunskim sportašima, u nizu sportova. Između ostalog, sredinom 90-ih 'opsluživao je' reprezentaciju Davis cupa, a u posljednje vrijeme je to bila ženska odbojkaška reprezentacija. Jedna od njegovih 'pacijentica' bila je svojedobno i tenisačica Ana Kurnjikova, u vrijeme kada je igrala na turniru u Bolu. Na popisu priznatog terapeuta bila je i tenisačica Jelena Kostanić.