NA PODRUČJU LUDBREGA

Uhićeni lihvari i iznuđivači

24.12.2010 u 17:01

Bionic
Reading

Da ovi božićni blagdani ostanu u posebnom sjećanju članovima više obitelji slabijeg socijalnog stanja s lubreškog područja, na njima vjerojatno najljepši mogući način pobrinula se - policija

Naime, nakon opsežnih kriminalističkih istraživanja nad više osoba s šireg područja Ludbrega, policija je uhitila četvero ljudi za koje se osnovano sumnja da su od 2007. obiteljima slabijeg socijalnog položaja posuđivale novac po lihvarskim uvjetima, a kasnije ga prisilnim putem iznuđivali novac, odnosno obitelji stavljali u gotovo bezizlazan socijalni položaj.

Ne navodeći imena, iz PU varaždinske izvijestili se da se radi o trojica muškaraca u dobi 54, 30 i 25 godina te 23-godišnjoj ženi koji su privedeni istražnom sucu uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje da su počinili više kaznenih djela Iznuda te više kaznenih djela Lihvarskih ugovora.

Nakon što su zadržani u Istražnom centru Županijskog suda u Varaždinu, gdje im je određen pritvor, njihova 49-godišnja rođakinja pokušala je omesti postupak.

'U nekoliko navrata članovima obitelji, koji su oštećeni počinjenim kaznenim djelima, prijetila je te ih nagovarala da povuku svoje izjave koje terete počinitelje. Time je počinila kazneno djelo sprečavanja dokazivanja, pa je uz kaznenu prijavu privedena istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji je i njoj odredio pritvor', izvijestili su iz PU varaždinske.