POGINULO 156 LJUDI

Uhićen Rus, suvlasnik izgorjelog 'Hromog konja'

02.09.2010 u 14:53

Bionic
Reading

Interpol je u četvrtak objavio uhićenje Konstantina Mrihina, jednog od šefova permskog noćnog kluba 'Hromi konj', u kojem je u prosincu prošle godine od posljedica požara poginulo 156 ljudi

Mrihin je bio komercijalni direktor kluba. Prvotno je trebao biti svjedok u procesu pokrenutom zbog zanemarivanja protupožarnih pravila u klubu. No kad je istraga pokazala da bi se i on trebao naći na optuženičkoj klupi, napustio je zemlju i pokušao se sakriti u Barceloni. U zatvoru se već nalazi suvlasnik kluba Anatolij Zak te nekoliko zaposlenika i inspektora koji su trebali zabraniti rad tog kluba.

Zbog tragedije u 'Hromom konju' ostavke je podnio cjelokupni politički vrh Permske oblasti te još niz federalnih i lokalnih dužnosnika odgovornih za korupciju i aljkavo provođenje sigurnosnih inspekcija. Lenta podsjeća da je nakon sastanka Vladimira Putina s permskim vlastima šef lokalne protupožarne službe završio u bolnici s infarktom. Širom zemlje zbog sličnih su neispravnosti zatvorene stotine noćnih klubova, a kriteriji za izdavanje dozvola znatno su postroženi.