AKCIJA 'STOP' U KOPRIVNICI

Uhićen ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta

08.04.2009 u 15:26

Bionic
Reading

Policija i USKOK započeli su jutros još jednu akciju uhićenja osumnjičenih za korupciju, a riječ je o akciji pod nazivom 'Stop' na meti koje je koprivničko Pučko otvoreno učilište 'Đurđevac' i tamošnja auto škola 'Volan' u kojima su se navodno kupovale svjedodžbe, potvrde i uvjerenja za različita zanimanja, a među desetak osumnjičenih je i ravnatelj Učilišta Dražen Karlovčan, doznaje se od izvora bliskog istrazi

ZAGREB/KOPRIVNICA - Koprivničko-karlovačka policijska uprava izvijestila je da su rano jutros, u koordinaciji s USKOK-om i Upravom krim policije MUP-a, započeli operativnu akciju "Stop" koja je usmjerena prema više osoba zbog nezakonitosti u postupku srednjoškolskog obrazovanja odraslih u jednoj javnoj ustanovi za trajnu naobrazbu odraslih i postupku osposobljavanja za vozače u jednoj auto-školi na području te županije.

U policijskom priopćenju ne navodi se koliko osoba je osumnjičeno i uhićeno niti se otkriva naziv ustanove, no od izvora bliskog policijsko-uskočkoj istrazi, koji nije želio biti imenovan, doznaje se da je riječ o Pučkom otvorenom učilištu Đurđevac i auto školi "Volan" te da je, uz ravnatelja Dražena Karlovčana, za zlouporabe položaja i ovlasti te primanje i davanje mita osumnjičeno još desetak osoba. Prema podacima iz sudskog registra trgovačkih društava, vlasnik i direktor navedene auto škole je supruga osumnjičenog ravnatelja, no neslužbeno se doznaje da je to bilo samo fiktivno jer je pravi šef ustvari bio njezin suprug.

Isti izvor navodi da je cijela akcija razotkrivanja korupcije na učilištu i u auto školi započela još prošle godine.

U policiji kažu da su akcijom obuhvaćene osobe sa područja više županija, da je u tijeku veći broj pretraga obiteljskih kuća, stanova i drugih prostora te da se nad uhićenima provodi kriminalistička obrada.

Po završetku te obrade osumnjičeni bi trebali biti privedeni na zagrebački Županijski sud, a od neimenovanog izvora doznaje se da bi se to trebalo dogoditi sutra.

Koprivničko Pučko otvoreno učilište "Đurđevac" osnovano je 2007. sa svrhom srednjoškolskog obrazovanja, usavršavanja, osposobljavanja i prekvalifikacije odraslih, a, kako se navodi na internetskim stranicama Učilišta, sva srednjoškolska zanimanja odobrena su i verificirana te se izvode po nastavnom planu i programu od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i športa.

Na kontakt telefone Učilišta danas se nitko nije javljao.