KAOS NE PRESTAJE

Uhićen otac jednog od trojice ubijenih u centru Splita: Poludio, demolirao kafić i izbacio goste, policajci ga jedva svladali

12.01.2020 u 13:38

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju u Dubrovačkoj ulici u Splitu, nekoliko sati nakon trostrukog ubojstva u splitskom Varošu, policija je uhitila oca jednog od trojice ubijenih

Kako javlja Slobodna Dalmacija, otac Marina Bobana, jednog od trojice ubijenih, izrazbijao je inventar i izbacio goste iz kafića nakon saznanja o smrti njegovog sina.

Policija je u kratkom roku došla do lokala te su uhitili njega i još jednu mušku osobu, a kako su se opirali primijenjena su sredstva prisile. Obojica su odvedena u prostorije Druge policijske postaje gdje su zadržani do jutra.

Prema informacijama lista, 50-godišnji M.B. i njegov 39-godišnji prijatelj su još prije ponoći izazivali nered po kafiću u Dubrovačkoj ulici, obojica vidno pijani. Situacija je eskalirala kada su konobara gađali čašama i bocama s čime nisu prestajali te je mladić potražio spas bijegom u skladište.

Nakon toga su dvojica izgrednika prevrtali stolice i stolove te nastavili s razbijanjem staklarije i ostalog inventara. Uz to su iz kafića potjerali sve goste. Po dolasku policije nastavili su biti nasilni te je nad njima upotrijebljena tjelesna snaga kako bi ih se savladalo.

U postaji su zadržani dok se nisu otrijeznili, a obojica će biti prekršajno prijavljeni za remećenje javnog reda i mira.

Marin Boban ubijen je na motociklu Yamaha XT zajedno s Juricom Torlakom koji je ranama iz kalašnjikova podlegao par sati kasnije u bolnici. Nedaleko od njih u Radmilovićevoj ulici na Suzukiju Burgmanu je smaknut Marino Ožić Paić zvani Pajser.

Kao osumnjičeni je uhićen Filip Zavadlav (25), pomorac iz Splita.