pronađena boca s benzinom

Uhićen mladić koji je izazivao požare po Kaštelima paljenjem kontejnera

16.02.2020 u 12:40

Bionic
Reading

Kaštelanska policija uhitila je mladića na području Kaštela osumnjičenog da je prošle nedjelje u Kaštel Štafiliću izazvao požar na kontejnerima koji je zahvatio restoran u sklopu škole, i još nekoliko požara paljenjem kontejnera, priopćili su u nedjelju iz splitske policije

U ruksaku mladića uhićenog noćas policija je pronašla bocu s benzinom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 25-godišnjak na području Kaštela počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

"Osnovano se sumnja da je 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, kojom prilikom je nastala znatna materijalna šteta.

Dvadeset petogodišnjak je osumnjičen i za izazivanje požara istog dana u Kaštel Starom, u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba. Osumnjičen je i za  izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela u Kaštel Kambelovcu 28. siječnja, te požara od 11. veljače ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom, u kojem su oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari", naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.