DVADESETOGODIŠNJAK!

Uhićen huligan koji je specijalca stajao oka

Bionic
Reading

Pripadnici Policijske uprave zagrebačke identificirali su i uhitili huligana koji je 1. svibnja u navijačkim neredima na maksimirskom stadionu teško ozlijedio policajca Kristijana Troktera

Kako doznaje Jutarnji.hr, riječ je od 20-godišnjem Nikici M. i trenutačno se privodi sucu u Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja mladić je s kaznenom prijavom za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti prepraćen dežurnom istražnom sudu zagrebačkog Županijskog suda, koji bi ga trebao ispitati i odlučiti hoće li ga zadržati u pritvoru ili pustiti na slobodu.

Mladić je na sud doveden oko 16.20 sati, a policija ga je zavezanog 'lisicama' uvela na prednji ulaz zgrade na Zrinjevcu.

Načelnik zagrebačke policije Tomislav Buterin krajem prošlog tjedna je ustvrdio da se sužava krug sumnjivaca za teško ranjavanje policajca kojemu je 'topovski udar' u odskoku od tla eksplodirao u blizini glave.

No, još na jutrošnjoj konferenciji za novinare policija nije željela potvrditi je li otkrila napadača na svog kolegu, ranjenog tijekom derbija 1. svibnja.

Podsjetimo, policajac Trokter u subotnjem je ratu huligana i policije ostao bez lijevog oka nakon što mu je topovski udar kojeg je bacio Nikica M. eksplodirao u nesposrednoj blizini lica. A tijekom noći s utorka na srijedu trpio je iznenadne jake bolove. Liječnici strahuju od razvoja infekcije koja bi mogla prijeći na desno oko te u potpunosti oslijepiti policajca.