ODALI GA PAJDAŠI

Uhićen četvrti osumnjičeni za napad na rukometaše

17.02.2009 u 12:34

Bionic
Reading

Mađarska policija uhitila je četvrtu osobu osumnjičenu za ubojstvo nožem rumunjskog rukometaša Mariana Cozme i teško ranjavanje još dvojice njegovih suigrača iz Veszprema u istoimenom gradiću prije više od tjedan dana, objavila je agencija MTI

BUDIMPEŠTA - Glasnogovornica policije Agnes Beleznay rekla je kako je nakon ispitivanja Gabor P. zadržan u pritvoru pod sumnjom za sudioništvo u ubojstvu.

Rumunj Marian Cozma, koji je igrao za mađarski rukometni klub Veszprem, ubijen je 8. veljače u huliganskom napadu pred noćnim klubom u gradu Veszpremu, a tad su teško ozlijeđeni i hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Pešić (23), kojemu je zbog težine ozljeda izvađen bubreg, te srbijanski rukometaš Žarko Šešum (22).

Policija je najprije tražila samo dvojicu osumnjičenika, ali je zatim objavila tjeralicu i za trećim.

Istu večer austrijska policija uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih za napad, a mađarska policija poslije je potvrdila da je riječ o Sandoru Raffaelu i Gyozu N., dok je Ivan Sztojka još u bijegu.

No i Sztojka je u pritvoru od četvrtka, kad se sam predao policiji, i smatralo se da su time uhićeni svi napadači, ali je u razgovoru s njima policija očito dobila nove podatke o tragičnom napadu, pa je uhićen i pritvoren i četvrti osumnjičeni.