PROSVJED U PRIMOŠTENU

Uhićen 83-godišnjak jer je legao pred bager

12.12.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Unatoč prosvjedima dijela mještana Primoštena općinski su bageri rano jutros, uz asistenciju 50-ak pripadnika interventne policije, počeli radove na preuređenju Ulice sv. Jurja u središtu tog mjesta

Noćas su na gradilištu postavljene zaštitne ograde, a gnjevne stanovnike Ulice sv. Jurja, koji se protive izgradnji stuba ulicom jer će se, tvrde, na taj način onemogućiti prolaz automobila do njihovih domova, policija je zaustavila u namjeri da treći put svojim tijelima spriječe početak radova.

Ljutiti stanovnici Ulice sv. Jurja od rana jutra prosvjeduju protiv općinskog projekta, a jedan od njih, 83-godišnji Jakov Soža, priveden je jer je legao pod bager kako bi zaustavio radove.

Specijalci su 83-godišnjeg muškarca odveli s gradilišta, priveli ga u primoštensku policijsku postaju i protiv njega će zbog remećenja javnog reda i mira biti podnesena prekršajna prijava.

Na terenu su i djelatnici hitne pomoći.

Iako je policija spriječila prosvjed, nezadovoljni stanovnici Ulice sv. Jurja novinarima su jutros kazali kako neće odustati od namjere da zaustave započete radove na preuređenju njihove ulice te kako će se protiv općinskog projekta boriti svim pravnim sredstvima.

Inače, legalitet općinskih radova potvrdio je upravni odjel za prostorno uređenje Šibensko-kninske županije, koji je prošli tjedan odbacio zahtjev mještana za obnovu postupka dobivanja lokacijske dozvole.

Na zahtjev mještana iz županijskog su ureda odgovorili kako mještani ne mogu biti stranke u postupku jer je riječ o radovima na javnoj površini.

Stanovnici Ulice sv. Jurja nakon toga uputili su žalbu ministarstvu prostornog uređenja, a od građevinske inspekcije zatražili su odgodu početka radova dok se ne riješi njihova žalba ministarstvu. Međutim, na njihove zahtjeve još nije odgovoreno.

Općinski načelnik Stipe Petrina ustraje na projektu i tvrdi kako u njemu nema ništa prijeporno te da za projekt posjeduje sve potrebne dozvole.