LOPOVI IZ HEP-A

Uhapšena trojica zbog 240 milijuna kuna

14.06.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Policija je danas priopćila da je na području Splita i Zagreba uhitila tri osobe, dok Večernji list doznaje da je riječ o direktoru iz HEP-a i dvojcu iz Monting Pima, a tereti ih se za 240 milijuna kuna. Očekuje se da će u sjedište Uskoka na ispitivanje ponovno biti doveden i bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak

Bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravaka i trojicu njegovih suradnika, neslužbeno je informiran Večernjak, sumnjiče za malverzacije prilikom sklapanja poslova, a trebali bi se pojaviti pred istražnim sucem tijekom dana.

Prema raspoloživim informacijama, Mravak je ponovno doveden iz zatvora u Remetincu na ispitivanje, a uhapšeni su Petar Čubelić, direktor proizvodnje u HEP-u, te predsjednik Uprave i predsjednik Nadzornog odbora Monting Pima, Ljubo Bušić i Ante Matić

Osumnjičeni su za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti te primanje i davanje mita u gospodarskom poslovanju, priopćila je policija.

Tvrtka Monting Pim sklopila je ugovor s HEP-om, od kojih je jedan bio s Termoelektranom Sisak, pri čemu je HEP, piše Večernji list, oštećen za 200 milijuna kuna.

Vjeruje se da je Mravak za ovaj posao primio oko 700 tisuća kuna, a navodno je trebao dobiti mito u visini dva milijuna eura, sumnjaju istražitelji.