SURADNJA

Ugovor o liječenju državljana Hrvatske u BiH

02.12.2011 u 20:29

Bionic
Reading

Direktor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) dr. Tihomir Strizrep potpisao je u petak u Mostaru novi ugovor o financiranju liječenja državljana Hrvatske koji žive u BiH s predstavnicima Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) iz Mostara i četiri županijska Zavoda za zdravstveno osiguranje iz te zemlje a kojim bi se i smanjio broj pacijenata koji iz BiH odlaze liječiti se u Hrvatskoj

Prema objašnjenju ravnatelja SKB Mostara dr. Ante Kvesića ugovor predviđa da će ubuduće postojati jedinstveno povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka iz četiriju županija i mostarske bolnice koje će odobravati liječenje u Hrvatskoj osobama kojima se takva usluga ne može pružiti u Mostaru.

'Do sada smo imali situaciju u kojoj je velik broj pacijenata išao bespotrebno na liječenje u Hrvatsku, a medicinska pomoć im je mogla biti pružena u našoj bolnici', rekao je dr. Kvesić. Dodao je da će time bolnica ostvariti velike uštede što je istaknuo i ravnatelj HZZO-a.

'Bila je slaba koordinacija županijskih zavoda i našeg zavoda u Hrvatskoj. Sada će doći do velike promjene i očekujemo kako će ova sredstva biti iskorištena na pravi način', rekao je Strizrep.

On je zajedno s domaćinima iz Mostara obišao i buduću Kliniku za onkološke bolesti SKB-a Mostar. Prema ugovoru Hrvatska sufinancira liječenje Hrvata u BiH s 15 milijuna kuna.