humanitarna akcija

Ugostitelji na Braču doniraju napojnice udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju

12.08.2022 u 11:37

Bionic
Reading

Preko 120 ugostiteljskih objekata na Braču sudjelovat će u petak u humanitarnoj akciji 'Svaka kuna se računa' te će sve svoje napojnice donirati Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju 'Brački pupoljci', priopćila je ta udruga

Riječ je o humanitarnoj akciji koja je prvi put održana 2012. godine u organizaciji bračkog Crvenog križa, a dosad je putem nje prikupljeno preko 650 tisuća kuna za rad udruge, istaknuli su u priopćenju.

Ravnatelj Crvenog križa Brač Mate Mladina, koji je i sam ugostitelj, istaknuo je kako su Bračani ljudi koji uvijek iznova pokazuju svoje veliko srce i kontinuirano pomažu Pupoljcima.

“Za njih se odričemo napojnica, za njih smo mijenjali zakone i penjali se po svim hrvatskim planinama – sve kako bi djeca s našeg otoka dobila skrb koja im je potrebna”, rekao je Mladina te je pozvao Bračane i njihove goste da se sjete bračkih mališana tijekom posjeta ugostiteljskim objektima. Istaknuo je i kako je otvoren bankovni račun akcije za osobe koji se žele donirati, ali nisu na Braču.

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“ djeluje preko jednog desetljeća. Ističu da 68 djece na otoku na raspolaganju ima velik dio životno važnih terapija logopeda, fizioterapeuta, senzornog terapeuta, učitelja ortopedagoga i psihologa.

“Kako bi malim otočanima i usluge poput rane intervencije, psihosocijalne podrške te pomoći pri uključivanju u odgojno-obrazovne programe bile dostupne bez putovanja na kopno, konačan cilj Udruge je otvaranje Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači na Braču”, ističu u priopćenju.