LANAC BALKANSKE PROSTITUCIJE

Ugledni klijenti strahuju od svjedočenja makroa Dabija

02.10.2012 u 17:33

Bionic
Reading

Slobodan Dubajić Dabi (58), navodno jedan od glavnih organizatora mreže balkanske prostitucije, organizirao je tijekom 2007. elitnu prostituciju u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Puli, Opatiji, Splitu, Sukošanu... Prvi put je uhićen u srpnju 2007. s pomagačem Lecijem Matešićem (48) dok je na jahti petorice talijanskih državljana dubokog džepa organizirao 'zabavu'.

Talijani – tada u dobi od 69, 59, 56, 46 i 44 godine – doplovili su svojom 16-metarskom jahtom u Biograd. Dvije djevojke iz Srbije, jedna iz BiH i jedna iz Hrvatske ukrcale su se na jahtu i krenule prema otoku Silbi, piše Večernji list

Talijanima je to naplaćeno navodno oko 4000 eura. Nakon uhićenja je utvrđeno da se prostitucija organizirala diljem Jadrana u luksuznim jahtama, marinama, ali i u stanovima i apartmanima...

Tužiteljstvo Dubajića tereti da je namamio djevojke iz Srbije, BiH i Hrvatske te ih je “potaknuo” na pružanje seksualnih usluga radi zabave i dobre zarade. Dubajić, inače Bjelovarac sa zagrebačkom adresom, pojavio se na zadarskom općinskom sudu.

No, suđenje koje je započelo gotovo pet godina nakon uhićenja odgođeno je jer se zbog bolesti nije pojavio njegov pomagač iz Zadra – Lecio Matešić. Slobodan Dubajić nakon uhićenja je bio dva mjeseca u zadarskom zatvoru. Nakon izlaska je balkanski svodnik nastavio s organizacijom međunarodne prostitucije, a dvije godine nakon toga pao je u akciji Dinamico u Zagrebu.

Tada je osumnjičen da je tijekom 2008. i 2009. klijenteli dubokog džepa podvodio djevojke iz Hrvatske i susjedstva. Organizaciju prostitucije na jahtama zamijenio je podvođenjem vrlo atraktivnih djevojki po hotelskim sobama u Zagrebu.

Pomagača je imao u recepcionaru jednog hotela, a među klijentelom su navodno bili i pripadnici zagrebačkog jet-seta, sportaši i biznismeni.

edna noć u javnosti s poznatim djevojkama navodno ih je stajala 500 eura, a procijenjeno je da je Slobodan Dubajić tim poslom u dvije godine 'zaradio' 1,8 milijuna kuna.
Tih se dana navodilo kako mnogi u Zagrebu strahuju od njegova svjedočenja, a nakon uhićenja u Zagrebu neki mediji iz Srbije objavili su da je Slobodan Dubajić Dabi vodio deset godina elitnu javnu kuću u Beogradu.