AL QAIDA PREPORUČUJE

'Ugledajte se na pokolj u Fort Hoodu'

07.03.2010 u 19:18

Bionic
Reading

Američki glasnogovornik Al Qaide, Adam Gadahn, pozvao je u nedjelju muslimane na Zapadu da se ugledaju na američkog vojnika koji je počinio pokolj u bazi Fort Hood u Teksasu, piše američko središte za praćenje islamističkih internetskih stranica SITE

U dvadesetpetominutnoj videoporuci koju je objavila jedna islamistička internetska stranica, Adam Gadahn, poznat po nadimku Azzam Amerikanac, odao je počast psihijatru Nidalu Hasanu koji je 5. studenog u američkoj vojnoj bazi pucajući iz puške ubio 13 osoba, piše SITE.

'Mudžahid, brat Nidal Hasan, pokazao nam je što čestit musliman naoružan jurišnom puškom može učiniti za svoju vjeru i svoju braću i podsjetio nas je koliko ponosa i sreće samo jedan jedini čin otpora i odvažnosti može uliti u srca muslimana diljem svijeta', kazao je.

'Ovo je rat koji nema međunarodnih granica i nema samo jednu bojišnicu, zato svakog poštenog i svjesnog muslimana u SAD-u, Velikoj Britaniji, a napose u Izraelu, pozivam da se pripremi za tu ulogu koja obuhvaća uzvraćanje i suzbijanje napada neprijatelja islama', dodao je.

Američki istražitelji drže da je Nidal Hasan, ranjen u pucnjavi, napad u Fort Hoodu izveo sam, ne isključujući mogućnost da je htio počiniti samoubojički napad.

Pregledom njegova računala utvrđeno je da je posjećivao internetske stranice koje tvrde da pripadaju islamističkom pokretu i da je razmjenjivao elektroničku poštu s članovima tog pokreta, pišu američki mediji.