VATRENI JADRAN

Ugašeni požari kod Pule i Splita, kod Zadra još gori

26.06.2011 u 17:44

Bionic
Reading

Vatrogasci su ugasili požare koji su oko 16 sati izbili u okolici Pule i Splita. Vatrogasni operativni centar (VOC) Split zaprimio je u 16.17 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području kod Kamena, tri kilometra istočno od Splita, koji je stavljen pod nadzor oko 18 sati

Izgorjelo je 1,5 ha mlade borove šume, trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali JVP Split, DVD Žrnovnica, Podstrana, Split, Solin, Mladost i Gomilica s ukupno 32 vatrogasca i 12 vozila. Pomoć iz zraka su im pružala dva kanadera i dva helikoptera.
U tijeku je sanacija požarišta.

Požar otvorenog prostora na području kod Kaštjuna koji je počeo oko 16.10 sati ugašen je u 16.45 sati.
Izgorjelo je pet ha trave i 40 bala sjena. U gašenju požara sudjelovali su JVP Pula, DVD Medulin, DVD Ližnjan i DVD Pula s ukupno 31 vatrogascem i 12 vozila. Organizirano je dežurstvo s JVP-om Pula s ukupno tri vatrogasca i jednim vozilom.

Vatrogasni operativni centar (VOC) Zadar zaprimio u 15.39 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području južno od Ninskih stanova. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma. U gašenju sudjeluju JVP Zadar i DVD Pljusak s ukupno 18 vatrogasaca i pet vozila. Na požarište su upućena i dva kanadera. Gašenje je u tijeku.