BRZA INTERVENCIJA

Ugašen požar u KD Vatroslav Lisinski

01.10.2009 u 21:16

Bionic
Reading

Požar koji je izbio oko 20.30 u četvrtak u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski na drugom katu, zagrebački vatrogasci brzo su lokalizirali i u potpunosti ugasili. Izgorila su tri reda stolica

Izgorila su tri reda stolica i nešto parketa u samoj dvorani. U intervenciji je sudjelovalo sedam vatrogasnih vozila, a na teren je izišao i pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić i vatrogasni časnik za vezu Tomislav Bariša. 'Iako je još uvijek zbog gustog dima na drugom katu u Lisinskom teško utvrditi što je uzrok požara, za sada je poznato da su se u dvorani nalazili aparati za brušenje parketa i kante s nepoznatim sadržajem', javila je putem priopćenja Kristina Martinović, stručna savjetnica za informiranje iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama oko 22 sata u četvrtak navečer.

Na mjesto događaja u Lisinski su stigli ravnatelj Dražen Siriščević i zapovjednik prve vatrogasne postrojbe Darko Lonjak.

Inače, koncertna dvorana je izvan funkcije, jer je u tijeku rekonstrukcija. Uklonjene su, naime, azbestne ploče koje su predstavljale prijetnju za zdravlje kako za djelatnike tako i za posjetitelje Lisinskog. Uzrok požara još uvijek nije poznat, a materijalna šteta utvrdit će se nakon očevida.