OTVORENO PISMO BANDIĆU

Udruge oštro protiv povećanja cijena najma

19.05.2012 u 18:15

Bionic
Reading

Skupina civilnih udruga Grada Zagreba uputila je danas otvoreno pismo poglavarstvu Grada, u kojemu upozorava da višestruko poskupljenje cijena najma gradskih prostora prijeti istjerivanjem civilnog društva iz Zagreba te pozivaju na žurnu promjenu te odluke i određivanje primjerenih cijena i kriterija

'Ta odluka, nakon višegodišnjeg smanjivanja sredstava za programe izravno ugrožava opstanak aktivnosti i usluga koje organizacije (civilnog društva) pružaju građanima', ističe se u pismu.

Smatraju kako je odluka gradonačelnika Milana Bandića o povećanju cijena za tristo i više posto donijeta samovoljno i jednostrano pa ističu da je povećanje cijena primijenjeno retroaktivno i podsjećaju kako su im poslani računi s novim cijenama za prethodna tri mjeseca, uz zatezne kamate.

'Povećanje troška od tristo i više posto, bez ikakvog roka za prilagodbu ili otkazivanje najma, krajnje je nekorektno. Gradonačelnikova odluka ni na koji način ne uvažava činjenicu da su mnogi prostori u lošem, čak derutnom stanju, u čije su održavanje i renoviranje članice i članovi udruga često ulagali vlastiti novac i trud', dodaje se u pismu koje potpisuje 71 udruga

udruge smatra kako grad provodi antisocijalnu politiku i izravno udara na civilno društvo. 'Zahtijevamo hitnu promjenu odluke te tražimo od Grada Zagreba da osigura dodatne prostore za sve građane i njihove organizacije koje se bave društveno korisnim djelatnostima', zaključuje se u pismu.