MIRNA ŠETNJA SPLITOM

Udruga 'Sol zemlji' molila na Rivi za preobraćenje nevjernika

07.06.2012 u 16:40

Bionic
Reading

Splitska udruga 'Sol zemlji' danas je organizirala jednosatnu mirnu šetnju Marmontovom ulicom i splitskom Rivom moleći se za preobraćenje bezbožnika i - kako su isticali - spasenje 'nas i cijelog svijeta', a čule su se i kritike upućene masonima

'Dragi Hrvati, ne stidite se Boga, molite se njemu jer Bog je milosrđe, a danas je i dan njegova tijela (blagdan Tijelova)', pozvao je preko razglasa nazočne na Rivi predsjednik udruge 'Sol zemlji' Mario Lovrinčević, predvodeći povorku od dvadesetak pristaša, koji su nosili križ te veliki portret međugorske Gospe.

Povorka je tijekom jednosatnog mimohoda došla i do dijela Rive gdje je izložena maketa grada Splita, a Lovrinčević je preko razglasa rekao kako je tu maketu postavio Lions Club International 'kojeg je osnovao mason 33. stupnja isto kao i Rotary Club'. Lovrinčević je zatražio da se ta maketa 'ukloni odavde što prije'.

Potpredsjednica udruge 'Sol zemlji' Radojka Miljak je izjavila da se ta udruga moli za preobraćenje svih, pa i za pristaše gay parade koja će se u Splitu održati u subotu, 9. lipnja ove godine.

'Mi se ne slažemo s vrijednostima koje zagovaraju gay osobe jer se njima krši Božji zakon, ali smo protiv toga da se na njih baca kamenje jer to nije u skladu s Božjim naukom', rekla je Miljak. Dodala je kako današnja molitvena šetnja Marmontovom ulicom i Rivom nije održana u povodu predstojeće splitske gay parade, nego je dio uobičajenih i ranije planiranih aktivnosti udruge 'Sol zemlji'.