bez dlake na jeziku

Udruga bolničkih liječnika oštro: Obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru kršenjem mjera predstavlja čin licemjerja i kukavičluka

09.11.2020 u 22:20

Bionic
Reading

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) na Facebooku je objavila reagiranje na vijest da je Stožer civilne zaštite napravio iznimku kod javnih okupljanja barem što se broja sudionika tiče kada su u pitanju državni blagdani čime je omogućene obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru. Njihov odgovor Stožeru prilično je žestok.

'Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili. Obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin - čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama', pišu u HUBOL-u i zaključuju:

'Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način- na svojim radnim mjestima - na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je nas najbliži- isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti!'

Podsjećamo, Stožer civilne zaštite donio je u ponedjeljak poslijepodne odluku kojom se stvara mogućnost za održavanje Dana sjećanja u Vukovaru koji se održava iduće srijede, po prvi puta otkako je proglašen neradnim danom i državnim praznikom.