GUSTI PROMET

[FOTO/VIDEO] Udarni je turistički vikend; na granicama se čeka i po sat vremena, pogledajte kolone oko Zagreba

31.07.2020 u 17:36

Bionic
Reading

Udarni je turistički vikend pa je i promet na cestama gušći tijekom cijelog dana, a na granicama za ulazak u Hrvatsku i izlazak iz države čeka se po sat vremena. Oko 20.30 sati na ulaz u Hrvatsku na Macelju čeka se sat vremena, a na Rupi i Pasjaku po pola sata. Sat vremena čeka se i na izlazak iz Hrvatske na Macelju, te pola sata na Bajakovu

HAK javlja da je pojačan je promet na važnijim cestama osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, na prilazima turističkih središta duž obale, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima.

  • +6
Kolone na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta te na dionicama cesta na kojima se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kolona vozila na čvoru Lučko iz smjera Jankomira prema naplati Lučko je oko jedan kilometar.

Na A1 autocesti Zagreb-Split-Ploče pred naplatom Lučko u smjeru mora vozi se u koloni iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) te Jadranske avenije, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km; a pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Povećana je gustoća prometa između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera.

Pojačan je i promet u smjeru Slovenije gdje se stvorila kolona pred graničnim prijelazom Macelj.

  • +5
Prometna gužva na graničnom prijelazu Rupa Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL