PRED BLAGDANE KLADIONICE NA METI RAZBOJNIKA

Udario djelatnicu kladionice po glavi i zaključao je u WC

13.12.2010 u 15:47

Bionic
Reading

Iako je u ovoj godini u Slavonskom Brodu, vjerovali li ne, zabilježena tek jedna pljačka kladionice koja se dogodila početkom ovog mjeseca, predblagdanska besparica očito je motivirala razbojnike, te je u petak, na brutalan način, opljačkana još jedna kladionica

Pljačka se dogodila oko 20 sati u ulici Eugena Kumičića u Slavonskom Brodu. Razbojnik je pred kraj radnog vremena banuo u poslovnicu te je nepoznatim predmetom, koji je bio umotan u PVC vrećicu, silovito udario 45-godišnju djelatnicu u glavu. Prestravljenu je ženu potom srušio na pod te je odvukao do toaleta gdje ju je zaključao.


Dok je djelatnica bila 'pod ključem' razbojnik je s pulta ukrao oko 800 kuna u raznim apoenima te je s 'mršavim' plijenom pobjegao u nepoznato. Za razliku od mladića kojeg je početkom mjeseca snimila kamera dok je uz prijetnju pištoljem pljačkao kladionicu Fortuna, ovo razbojništvo kamera nije zabilježila.

Prema opisu koji je djelatnica dala policajcima, pljačkaš je mladić u dobi od 16 do 18 godina, visine oko 170 cm, mršavije tjelesne građe. Bio je obučen u crnu jaknu s kapuljačom, donji dio crne trenirke, na nogama je imao crno-bijele tenisice, a lice je maskirao crnim šalom.

Policija intenzivno traga za razbojnikom, a u dogovoru s Državnim odvjetništvom protiv nepoznatog počinitelja podnosi i kaznenu prijavu za kazneno djelo razbojništva. Policija također još uvijek traga i za prvim razbojnikom kojeg je snimila kamera i čija je fotografija objavljena prije tjedan dana.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU brodsko-posavske, Kate Nujić, zaprimljeno je više dojava građana koji misle da prepoznaju razbojnika, no zasad je utvrđeno da je riječ tek o sličnim mladićima, dok identitet pravog razbojnika još nije utvrđen.