UHIĆENJE U MARIBORU

Ucjenjivali žene snimkama seksa

29.12.2010 u 21:07

Bionic
Reading

Slovenska policija uhitila je u početku prosinca trojicu mlađih muškaraca iz Maribora pod sumnjom da su počinili kaznena djela udruživanja radi ucjena žena tajno snimljenim materijalom sa seksualnim sadržajem te za pokušaj ubojstva, objavio je u srijedu mariborski dnevni list 'Večer' koji se poziva na izvore u mariborskoj policijskoj upravi

Kriminalistička istraga pokazala je da su se uhićeni mladići u dobi između 22 i 24 godine od proljeća ove godine preko internetskih portala za intimne susrete dogovarali za sastanke sa ženama. Tražili su samo žene starije od 25 godina i to one koje imaju partnere ili supruge, ali i imovinu ili stalan posao i prihode.

Pošto je jedan od osumnjičenika sa ženom postao intiman, tajno snimljen i prerađen materijal slali su žrtvi, prijeteći da će snimke poslati i njezinu partneru ako im ne da novac, a zahtijevali su 1500 do 10.000 eura, navodi 'Večer'.

Dokazana su im tri slučaja u kojima im je uspjela ucjena, a u jednom slučaju žena je odbila platiti pa su kompromitantne snimke objavili na internetu.

Mariborski dnevni list tvrdi međutim da je ucjenjivačka trojka djelovala na širem području, a ne samo u Mariboru. Policija sumnja kako su u nekoliko mjeseci, koliko su se bavili ucjenjivanjem, ostvarili više desetaka 'kontakata' sa ženama, pa zato i druge moguće žrtve pozivaju da se jave policiji.

Dvojica od osumnjičenika planirala su i ubojstvo 24-godišnje djevojke koju su prije toga osigurali za slučaj nesreće, a ubojstvo je spriječeno pukim slučajem pa im je određen jednomjesečan pritvor. Sva trojica su pak osumnjičena za kriminalno udruživanje, ucjene i pokušaje ucjena, pravno nedopušteno snimanje slikovnog materijala te za kršenje temeljnih ljudskih prava, javljaju slovenski mediji.