PAHOR:

'Učinit ću sve potrebno za uspjeh konferencije'

18.03.2010 u 16:38

Bionic
Reading

Slovenski premijer Borut Pahor rekao je u četvrtak da će učiniti sve što bude potrebno za uspjeh konferencije, potvrdivši da će danas poslijepodne, u okviru priprema za subotnju konferenciju o zapadnom Balkanu, otputovati u Bruxelles

Pahor je na konferenciji za novinare održanoj u Ljubljani u stanci sjednice vlade potvrdio da je u srijedu bio u Beogradu i razgovarao sa srbijanskim predsjednikom Tadićem, ne navodeći pojedinosti.

Rekavši da će učiniti sve što bude potrebno za uspjeh konferencije, Pahor je naglasio da uspjeh ne ovisi samo o jednome, nego da se mora učiniti sve kako bi to bio zajednički uspjeh.

'Želimo da konferencija u subotu bude uspješna, a suočeni smo s brojnim problemima koje drugi dosad nisu uspjeli nadmašiti', rekao je Pahor dodajući da je pokušaj Slovenije i Hrvatske, koje zajedno organiziraju konferenciju, 'iskren'.

Slovenski premijer je uoči odlaska u Bruxelles naglasio da su odnosi na zapadnom Balkanu i slovenski problem. 'Mi želimo mir, sigurnost i stabilnost u regiji i želimo biti suodgovorni, koliko je to u našoj moći', rekao je dodajući da Slovenija za taj pokušaj ima i potporu međunarodne zajednice.

Pahor bi se u Bruxellesu trebao sastati s predsjednikom Europskoga vijeća Hermanom Van Rompuyem koji je pozvan na subotnju konferenciju.